Τι Σχέση έχει η Κυτταρίτιδα με το Συκώτι; Μεγάλη!

Bookmark and ShareΈνα υγιές συκώτι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία μας αλλά και για την ομορφιά μας. Λειτουργεί ως ένα μία κεντρική μονάδα παραγωγής ενέργειας, επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων και αποθήκης για τα θρεπτικά συστατικά.

Το συκώτι παράγει ένα κίτρινο-πράσινο υγρό, την χολή. Κύριος σκοπός της είναι η υγροποίηση και απορρόφηση των λιπών στο λεπτό έντερο. Η χολή όμως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της αν έχει έλλειψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών απαραίτητα για την...
σύνθεσή της ή αν είναι κορεσμένη  με χημικές ουσίες, τοξίνες, ορμόνες, ναρκωτικά, ή και βαρέα μέταλλα.

Το συκώτι παράγει χολή συνεχώς και η ροή της προς τα έντερα είναι πολύ σημαντική για τη συνολική λειτουργία της αποβολής αποβλήτων. Αν η παραγωγή της χολής με κάποιο τρόπο δεν γίνεται σωστά, τα λιπαρά σφαιρίδια που συλλέγονται από το λεμφικό σύστημα δεν μπορούν να μεταβολισθούν από το συκώτι και, δυστυχώς, παραμένουν στο σώμα.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν πως ένα καθαρό, υγιές ήπαρ που παράγει λεπτόρρευστη χολή είναι το κλειδί για την εύκολη απώλεια βάρους. Εάν το συκώτι σας δεν είναι σε καλή κατάσταση μέσω της σωστής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τότε  δεν μπορούμε να περιμένουμε να χάσουμε βάρος ή ακόμα και να απαλλαγούμε  από τα αντιαισθητικά λακκάκια της κυτταρίτιδας. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυτταρίτιδα είναι ένα εξωτερικό σημάδι  ενός  τοξικού συκωτιού. Το συκώτι δεν λειτουργεί πλέον όπως θα έπρεπε. Το λίπος  συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα, βρίσκεται εκεί επειδή το ήπαρ δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ή είναι βεβαρημένο με τοξίνες

‘Όταν  εμφανίζετε ένα σωσίβιο λίπους στη μέση η/και κυτταρίτιδα, το συκώτι σας έχει σταματήσει την επεξεργασία λίπους και έχει ασχολείται με την αποθήκευσή του. Ο μόνος τρόπος για να χάσετε αυτό το περιττό λίπος είναι να αποκατασταθεί η πλήρη λειτουργία του με εσωτερική αποτοξίνωση του οργανισμού.

Ποιες είναι αιτίες που προκαλούν τη μη σωστή λειτουργία του συκωτιού;

Η παρουσία των συσσωρευτικών δηλητήριων
Εντομοκτόνα, συντηρητικά και άλλες τοξίνες όταν συσσωρεύονται σε μεγάλο βαθμό  βλάπτουν το συκώτι. 
Η κακή διατροφή
Όσο περισσότερο junk food  βάζετε στο σώμα σας, τόσο περισσότερη εργασία πρέπει το  συκώτι σας  να κάνει για να παράγει χρήσιμα συστατικά.

Η Υπερκατανάλωση τροφής
Είτε πρόκειται για μια ολόκληρη σακούλα με γαριδάκια ή ένα πολύ μεγάλο υγεινό γεύμα  (εντάξει δεν είναι το ίδιο...) η υπερβολική κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής ακόμα και υγιεινής δημιουργεί περισσότερη εργασία για το συκώτι και ένα κουρασμένο συκώτι δεν μπορεί να αποτοξινώσει σωστά επιβλαβείς ουσίες.
Τα φάρμακα
Αυτό ισχύει για όλα τα είδη των φαρμακευτικών ουσιών.  Οι ουσίες που είναι ξένες και αφύσικες για το σώμα αναγκάζουν το συκώτι να δουλεύει υπερωρίες. Ο χειρότερος ένοχος είναι το αλκοόλ. Όταν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ,  μπαίνουν στο συκώτι, αρχίζει να χάνει ικανότητα λειτουργίας σχεδόν αμέσως. Η παρατεταμένη κατάχρηση του αλκοόλ είναι καταστροφική για το συκώτι και μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Βασική Αποτοξίνωση

Είναι λοιπόν σημαντικό να καθαρίσετε το συκώτι σας από συσσωρευμένες τοξίνες για να δείτε αποτέλεσμα στην ελάττωση κυτταρίτιδας με  οποιαδήποτε μέθοδο και αν χρησιμοποιείται, Αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι προσωρινά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποτοξίνωσης που μπορείτε να ακολουθήσετε, από δίαιτες με χυμούς, ειδικά σκευάσματα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία, τσάγια με βότανα, και μεθόδοι εναλλακτικής ιατρικής. Πάντοτε όμως καλό είναι να συμβουλευόμαστε το ιατρό μας πριν ξεκινήσουμε ένα αυστηρό πρόγραμμα αποτοξίνωσης.
Σαν πρώτο βήμα όμως μπορείτε να κάνετε μια ήπια σταδιακή αποτοξίνωση με μερικές απλές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.
  • Ξεκινήσετε με ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής με ελάχιστη έως και καθόλου άσπρη ζάχαρη, αρτοποιήματα με λευκό αλεύρι, αλάτι, τηγανητά και ζωικά λίπη.
  • Πίνετε κάθε πρωί πριν φάτε οτιδήποτε άλλο ένα ποτήρι χλιαρό νερό με στυμμένο τον χυμό ενός λεμονιού.
  • Πάρτε τρεις φορές την ημέρα ένα συμπλήρωμα ζεόλιθου που τραβά τις τοξίνες από το σώμα μας. Πίνετε  2-3 φορές την ημέρα τσάι Λουΐζας.
  • Δεν ξεχνάμε πως η τεχνική του ξηρού βουρτσίσματος επίσης βοηθάει στην κινητοποίηση του λεμφικού συστήματος και την αποτοξίνωση του οργανισμού και πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής φροντίδας μας.
  • Ασκηθείτε 3 φορές την εβδομάδα! Ακόμα και ένα πολύ γρήγορο βάδην για 30 μόλις λεπτά θα ξυπνήσει και θα τονώσει τον οργανισμό σας.
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
e-kyttaritida.com.  

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :